luni, 1 noiembrie 2010

Spaghetti alla carbonara - Spaghete carbonara - Spaghetti à la carbonara



Ingrediente (pentru 4 persoane) :

- 100 g de costita afumata sau bacon taiata in bucatele

- 400 g spaghetti

- 1 ceapa mare (optional)

- 2 linguri de ulei de masline

- 1 pahar de vin alb parfumat 10 cl (Pinot gri,Chardonnay sau Château Saint Jean -Bordeaux alb - optional)

- 8 linguri de smantana lichida

- 50 g pecorrino proaspat ras

- 50 g parmesan proaspat ras

- 4 galbenusuri de ou


- sare si piper dupa gust

Puneti apa la fiert cu o lingurita de sare, intr-o oala mare. Cand apa clocoteste varsati pastele si lasati sa fiarba al dente.

Curatati si taiati ceapa marunt, puneti la calit intr-o cratita cu 2 linguri de ulei.


Dupa 2 minute adaugati baconul sau costita taiata marunt. Lasati sa se rajeasca inca 2-3 minute.




Varsati peste paharul de vin, lasati sa fiarba 2-3 minute, dupa care adaugati smantana, amestecati un pic.

Sarati si piperati dupa gust.




Spaghetele fierte al dente si strecurate de apa, le depuneti in cratita, amestecati bine, lasati ca pastele sa se incalzeasca, dupa care adaugati jumatate din branza rasa.

Lasand pe foc domol, adaugati unul dupa altul, cele 4 galbenusuri, amestecand bine, astfel ouale fierb un pic cu ajutorul pastelor calde.

Terminati cu restul de branza rasa,amestecati si serviti imediat.

Trimiteți un comentariu