joi, 11 noiembrie 2010

Ficat in sos meurette


Sosul meurette - este un sos pe baza de ceapa si vin rosu, legat cu unt si faina.

Ingrediente pentru 4 persoane :

- 600 g ficat de vaca, porc

- 2 1/2 linguri de faina

- 200 g ceapa

- 80 g unt

- 1 bucatica cimbrusor

- 1 foie mica de dafin

- 2 pahare de vin rosu

- sare si piper dupa gust

- patrunjel tocat sau ciboulette tocata

Taiati in cuburi ficatul, spalati in 2 ape, lasati ca apa sa se scurga, apoi amestecati ficatul cu 2 linguri de faina.
Puneti la incalzit 30 g de unt si puneti ficatul la prajit pe foc rapid.


Rezervati ficatul la caldura, sarati si piperati.

Puneti in cratita 30 g unt, ceapa tocata marunt, cimbrul, dafinul si vinul rosu.
Dupa ce incepe sa fiarba, lasati pe foc timp de 5 minute.


Amestecati restul de faina cu 20 g unt taiat in cubulete. Amestecati cu varful degetelor faina si untul, astfel cand adaugati in sos pentru a se lega, se va amesteca foarte omogen.


Dupa ce ceapa a fiert in vin, adaugati amestecul unt-faina de 2-3 ori, amestecati bine, astfel sosul se va lega.

Cand sosul este legat, puneti peste ficat.

Puteti servi cu cartofi natur, un piureu de cartofi, orez fiert, presarati peste patrunjel sau ciboulette tocat marunt.


 

Trimiteți un comentariu