marți, 16 noiembrie 2010

Prajitura cu smochine si migdale

Autor : Cristina P

Ingrediente 18 bucati tartelette sau muffins :

- 250 g migdale in pudra

- 250 g zahar brun

- 150 g faina

- 1 lingurita de praf de copt

- 200 g unt topit

- 4 oua

- 300 g smochine uscate 

- optional pentru decor : cateva bucati de fistic sau migdale maruntite 

Preancalziti cuptorul 180°C.

Amestecati intr-un saladier, faina cu praful de copt, migdalele in pudra si zaharul. Adaugati untul topit, amestecati si puneti si cele 4 oua intregi. Amestecati totul pana la omogenizare.

Taiati fiecare smochina in 6 bucatele.

Daca formele nu sant in silicon, ungeti fiecare forma cu unt topit.

Puneti in fiecare forma 4 bucatele de smochine si pe deaupra o lingura din compozitia de mai sus, presarati fisticul maruntit si depuneti in cuptor 20-25 minute, pana cand prajiturile capata culoare.

Incercati cu o scobitoare, infingeti in prajitura, daca scobitoarea iese uscata, prajitura este coapta in interior.

Pentru formele de tartelette, cum nu sant inalte, timpul de coacere a fost de 20 minute, iar pentru formele de mufins - 25 minute.


Trimiteți un comentariu