sâmbătă, 24 iulie 2010

Castraveti murati - Cornichons à la russe

Voi  face cateva muraturi, pentru ca dulceata am deja de anul trecut in camara. Am cautat castraveti, am gasit seminte pentru reteta ruseasca, sant mai mari si am sadit in gradina, acum am avut o cantitate mai importanta. Asta este prima mea recolta.

Aici in Franta au obiceiul sa-i faca in otet, castraveciori foarte mici si foarte condimentati.


Ingrediente :

- 1.3 kg de castraveti

- 2 litri de apa

- 150 g sare

- cateva tije de marar

- 2 cuisoare

- 0.5 litri de apa

- 0.5 litri de otet alb de vin

- 60 g zahar

- 2 lingurite de seminte de coriandru

Spalati si taiati capetele fiecarui castravete.

Puneti 2 litri de apa la fiert cu sarea. Cand clocototeste, varsati peste castraveti si lasati 12 ore sa macereze.


Apoi, spalati castravetii de apa cu sare, depuneti in borcane sterilizate. Repartizati aromatele in fiecare borcan.


Fierbeti 0.5 l de apa cu 0.5 de otet si 60 g de zahar.

Dupa ce a inceput sa clocoteasca, varsati peste castraveti pusi in borcane. Asteptati sa se raceasca zeama inante de a inchide borcanele.

Asteptati 10 zile inainte de a-i consuma. Puteti sa-i pastrati 6 luni intr-o camara la rece si intuneric. Daca vreti sa ii pastrati timp mai indelingat trebuie sa-i sterilizati 20 minute.

Am obtinut 2 borcane, deci 2 litri de muraturi.

Data viitoare, ii voi prepara diferit...
Trimiteți un comentariu