joi, 8 iulie 2010

Zacusca de vinete si ardei

Ingrediente :

- 2 cepe

- 4 vinete

- 3 ardei rosii

- 4 rosii

- 5 linguri de ulei

- 1 lingura de zahar

- sare si piper dupa gust

Coaceti vinetele si ardeii in cuptor, inlaturati pilea si tocati marunt.

Rosiile spalate si crestate cu un cutit, le puneti in apa clocotite cateve momente, apoi in apa rece si inlaturati pielea, taiati in cubulete.

Ceapa curatata si tocata marunt, puneti la calit intr-o cratita cu uleiul, dupa care adaugati celelalte ingrediente.

Lasati sa fiarba pe foc foarte domol, pana cand apa a scazut.

Asezonati cu sare si piper dupa gust.

Pentru a le conserva pentru iarna, cantitatea de ulei va fi mai mare 200 ml, iar timpul de firbere mai indelungat, 1 ora, pe foc domol. Astfel, apa de vegetatie a legumelor se va evapora, iar uleiul va apare la suprafata. Pelicula de ulei la suprafata borcanelor va favoriza conservarea pentru iarna, cu conditia ca borcanele sa fie sterilizate si sa fie umplute cu zacusca fierbinte.

Un comentariu:

Momo spunea...

o reteta mereu placuta papilelor mele!
ps:nici o problema cu pozele,e ok!