sâmbătă, 17 decembrie 2011

Cum se prepara somonul afumat ...

Am vazut realizarea acestei retete pe M6, cum mi s-a parut interesanta si usoara, o voi pune pe pagina mea personala, pentru a o realiza cand voi avea nevoie.
Voi explica deci ceea ce am vazut :
- pregatiti un bon file de peste gros, cu piele, dar fara oase
- intr-o tava puneti sare groasa, apoi fileul si inca un strat de sare groasa pentru a-l acoperi
- acoperiti tava cu o foaie de plastic alimentar si puneti in frigider 10 ore
- desarati fileul - il puneti intr-un vas mare si lasati sa curga apa rece timp de 10 minute
- intr-o tava inalta si destul de mare, tapisati cu crengute de ierburi aromatice uscate - rozmarin si cimbru.
- peste ierburi puneti un gratar, faceti atentie ca ierburile sa nu atinga gratarul
- pe gratar puneti fileul de peste cu pielea pe gratar
- aprindeti ierburile si stingetile imediat, astfel ele fumega
- acoperiti cu un capac mare, dar lasati ca fumul sa iasa un pic, nu trebuie sa fie ermetic
- la fum, pestele il lasati timp de 2 ore, dar la fiecare 20 minute dati foc la ierburi si le stingeti, pentru a avea fum in permanenta
- dupa care fileul este afumat, il puteti felia, dar de consumat cred ca ar fi mai bine a doua zi.
Trimiteți un comentariu