vineri, 2 septembrie 2011

Gratin de pui cu cartofi si spanac


Ingrediente pentru 4 persoane :

- 700 g cartofi nesfaramiciosi

- 250 g spanac

- 400 g piept de pui

- 200 g smantana

- 3 oua

- 80 g de cascaval

- 2 linguri de ulei

- sare si piper

- usturoi 2-3 catei

Incalziti o apa sarata intr-o oala, cauratati cartofii si taiati in felii subtiri.

Puneti cartofii in apa fiarta timp de 5-6 minute.

Spalati si curatati foile de spanac, puneti la oparit timp de 2 minute, dupa care il puneti intr-o strecuratoare si raciti cu apa rece.

Stoarceti bine spanacul.

Taiati carnea de pui in fasii subtiri.

Preancalziti cuptorul la 220°C.

Ungeti cu ulei sau unt un plat de gratin.

Puneti o banda de cartofi, o banda de spanac si o banda de carne de pui. Sarati si piperati.



Amestecati branza rasa, ouale si smantana, asezonati cu sare, piper si usturoiul presat.

Depuneti aceasta compozitie peste legume si carne.


Puneti platul in cuptor timp de 20-25 minute.

Serviti cald, puteti servi cu o salata verde.



Trimiteți un comentariu