luni, 25 aprilie 2011

Friptura de pui - dupa reteta lui Jamie Oliver

Am gasit reteta in cartea de bucate - La cuisine de Jamie Oliver - Hachette 2001. In aceasta carte el il numeste "Mon parfait poulet rôti".


Ingrediente pentru 4 persoane :

- 1 pui de 1.5 kg

- 5 linguri de ierburi prospete tocate marunt - eu am utilizat 4 lingurite de ierburi uscate (busuioc, patrunjel, origan sau maghinar)

- 4 linguri de ulei

- 1 lamaie netratata taiata in doua

- 4 frunze de dafin

- 2 crengute de rozmarin sau cimbru

- sare si piper

Preancalziti cuptorul la 225°C.

Spalati si curatati puiul. Sarati interiorul puiului.

Desprindeti pielea de pe piept cu degetele, nu desirati pielea. Intre piele si carne, sarati si piperati, apoi introduceti o parte din amestecul de ierburi.

Ungeti puiul cu ulei pe toata suprafata pielii.

In interiorul cavitatii puiului puneti lamaia spalata si taiata in doua, rozmarinul sau cimbrul si frunzele de dafin.

Faceti 3-4 crestaturi cu cutitul pe copane, presarati restul de ierburi, dupa care sarati si piperati exteriorul puiului.

Legati puiul cu sfoara de bucatarie.



Puneti un pic de ulei pe placa de cuptor incinsa, dupa care puneti puiul pe placa, pe piept. Puneti in cuptor 5 minute, dupa care il intoarceti pe dos si lasti in cuptor 1 ora.

6 comentarii:

Nil spunea...

arata foarte bine! felicitari

Nil spunea...

super pui! am retinut reteta !

Dya spunea...

Buna. As dori un schimb de link-uri! Adresa mea este http://dyaskitchen.iblogger.org/

sara & Miki spunea...

Foarte apetisant puiul. Ma bucur ca ai revenit.

Poppy spunea...

Oh asta este varianta fara unt! Ar trebui sa se numeasca "Mon parfait poulet rôti pour la diète". Eu pana acum amestecam ierburile proaspete cu unt, trebuie insa sa incerc si asa!

pansy spunea...

am vazut si eu reteta dar n-am incercat-o inca.pare tare aromata si gustoasa !