joi, 6 ianuarie 2011

Risotto cu ciuperci de Paris


Ingrediente pentru 6 persoane :

- 500 g orez rotund Arborio sau special risotto

- 1 ceapa mare

- 250 g ciuperci de Paris

- 100 g costita afumata

- 50 g unt

- 15 cl vin alb

- 1 litru de bulion de pasare

- 2 linguri de ulei

- sare dupa gust

- 50 g parmesan ras

- patrunjel pentru decor

Curatati si tocati marunt ceapa. Intr-o oala puneti untul sa se topeasca, apoi adaugati ceapa si orezul.
Lasati sa se prajeasca pe foc domol, amestecand din cand in cand, pana cand orezul devine transparent.
Varsati vinul alb si amestecati.


Bulionul de pasare il incalziti si varsati 2 pahare, din cand in cand peste orez, lasand sa fiarba pe foc domol, pana cand a-ti utilizat tot bulionul si orezul este fiert. Asezonati cu sare dupa gust.

Separat, intr-o cratita cu uleiul, puneti costita taiata in lamele fine, la prajit, pana cand se coloreaza. Puneti pe o farfurie.


Ciupercile spalate si uscate, le taiati in felii, si le puneti in cratita unde s-a prajit costita, pe foc domol.


 Amestecati din cand in cand si dupa 6 minute, cand ciupecile sant moi, asezonati cu sare.


Cand orezul este fiert, adaugati si costita si ciupercile, lasati totul sa fiarba pe foc domol inca 2-3 minute.

Presarati branza rasa si patrunjel tocat.

Trimiteți un comentariu