joi, 2 decembrie 2010

Friptura de porc cu miere si mustar, sos cu ceapa si cidru sau vin alb

Autor : Cristina P


Am inceput sa fac aceasta reteta, schimband si adaugand cateva ingrediente. In final, am obtinut doua sosuri diferite ...  

Ingrediente :

- 1 kg de carne de porc in roti

- 3 linguri rase de miere

- 3 linguri rase de mustar de Dijon

- 3 cepe

- 6 0 ml otet de cidru + 210 ml apa sau 250 ml cidru sau vin alb sec

- 6 linguri de smantana lichida

- 1/2 lingurita de boia

- sare dupa gust

Preancalziti cuptorul la 180°. Am incalzit numai partea de jos a cuptorului.

Amestecati mierea si mustarul, puneti intr-un plat rezistentent la caldura cuptorului.
Ungeti cu miere si mustar, carnea pe toate partile.

Curatati si tocati ceapa marunt, puneti imprejurul carnei si varsari lichidul otet+apa, cidru sau vin.

Peste carne puneti o foaie de aluminium.

Lasati in cuptor 90 minute. Dupa 60 minute, inlaturati foaia de aluminium si lasati sa se coloreze carnea. Carnea se coloreaza lejer, pentru ca focul este domol si numai in partea inferioara.

Mixati 4 linguri de ceapa confita cu 6 linguri de smantana, adaugati boia, degustati si sarati dupa gust. Astfel obtineti al doilea sos.

Serviti cu cartofi natur sau cartofi la cuptor, cu paste sau orez.

Taiati carnea in felii, depuneti sosul de ceapa cu cidru si cel cu smantana si boia...

Trimiteți un comentariu