Daca vreti sa utilizati numai cateva picaturi de zeama de lamaie, nu este necesar sa o taiati in doua, infingeti dintii unei furculite de mai multe ori si apoi o presati.
Daca vreti sa recuperati maximum de zeama, rulati si presati lamaia pe un blat cu podul palmei,de 2-3 ori si apoi taiati lamaia in doua.
Inainte de a presa cele doua jumatati, infingeti furculita de mai multe ori in miezul lamaii, astfel nu aveti nevoie de un aparat pentru presare.
Pentru a conserva o lamaie, puneti jumatatea de lamaie pe o farfurie, cu partea taiata in jos si acoperiti cu un pahar, apoi in refrigerator.
Pentru marinarea pestelui este mai bun lamaia verde
Lamaia verde se conserva mai bine, nu se strica, se usuca. Daca nu aveti lamai, puteti inlocui cu otet.
2 comentarii:
Interesant sfaturi.Chiar nu stiam.
Tot ce ai scris aici este perfect adevarat dar as mai adauga la conservare lamaii, o metoda mai simpla si la fel de eficienta ar fi sa puneti jumatatea de lamaie cu fata in jos pe o bucata de folie alimentara (film) sa o inchideti in ea, eliminand tot aerul dintre folie si lamaie.
Se pastreaza proaspata in frigider pana la 2-3 saptamani !
Trimiteți un comentariu