Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 pui de 1.2 kg
- 50 g unt
- 2 cepe mari
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de paprica dulce sau boia dulce
- 1 gogosar rosu
- 1/4 litru de bulion de pui
- 3 rosii
- sare, piper si boia iute dupa gust
Decupati puiul in 8 bucati
Intr-o oala, puneti untul la incalzit, adaugati ceapa taiata si usturoiul curatat. Lasati 5 minute sa se caleasca, dupa care adaugati carnea de pui, lasati pana cand carnea s-a colorat.
Curatati gogosarul si taiati in felii, adaugati in oala cu boia dulce si iute. Dupa ce carnea s-a colorat, varsati bulionul de pui foarte cald, acoperiti, lasati sa fiarba 30 minute.
Curatati rosiile de coaja si taiati in bucati mari, adaugati in oala. Sarati si piperati dupa gust.
Acoperiti si lasati sa fiarba pe foc domol inca 30 minute.
Puteti sa serviti cu cartofi natur, paste fainoase si un pic de smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu