Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 4 andive
- 3 bucati de praz
- 2 cartofi pentru pireu
- 1 lingura ulei
- 1 litru de bulion
- 1/2litru lapte
- 2 linguri de smatana
- sare si piper dupa gust
Curatati prazul, taiati in doua, utilizati partea alba, taiatile marunt.
Andivele le curatati de partea verde a frunzelor,spamati repede, taiati in doua in lungime, inlaturati cotorul si taiati in felii.
Lasati 5 minute pe foc domol amestecand din cand in cand.
Intre timp curatati cartyofii, taiati in cubulete si adaugati la restul de legume.
Varsati peste legume 1 cub de bulion maruntit si 1 litru de apa.
Lasati sa fiarba timp de 35 minute, dupa ce a inceput sa clocoteasca.
La sfarsit adaugati laptele si serviti cu un pic de smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu