Pentru aceasta reteta exista multe variante, cu oua sau cu unt, numai cu oua, apoi timpul de coacere, care poate varia de 5-12 minute, in functie de coaja care se formeaza, poate fi mai colorata sau mai deschisa. Cand coaja este mai colorata poate fi frumoasa in exterior, dar poate in interior piureul este prea sec...
Am gasit si in comert, dar nu seamana cu ce puteti face acasa, nici gust si un pic prea sec.
Am facut de 2-3 ori, pana cand am reusit cum imi place.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
-1 kg de cartofi pentru piureu
- 4 galbenusuri de ou
- 1 ou
- 100 g unt
- sare si optonal nucsoara dupa gust
Curatati si taiati in bucati mari cartofii. Puneti la fiert in apa fierbinte sarata pe foc rapid. Dupa 20 minute controlati daca sant fierti, nu trebuie sa se sparga in apa, pentru ca nu trebuie sa absoarba apa multa. Scurgeti de apa.
Spargeti cartofii in piureu foarte fin sau cu presa de cartofi sau cu un chinois(mentionez ca este vorba de un instrument de bucatarie, ca un fel de sita in inox).
Puneti cratita pe foc si adaugati untul in bucatele, amestecati cu o lingura de lemn si uscati piereul timp de 5 minute pe foc mijlociu.
Continuati sa amestecati.
Luati de pe foc, adaugati galbenusurile si ou intreg, amestecati pana cand compozitia devine omogena.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Piureul rece il puneti intr-un aparat de biscuiti sau intr-un sac de congelare,
caruia i-ati taiat cu foarfeca un varf, pentru a depune gramajoarele de cartofi pe o tava acoperita cu o hartie de copt, unsa cu ulei.
Puneti la copt timp de 8-10 minute, in functie de cuptorul d-voastra, pana cand varful incepe sa sa coloreze.
Serviti imediat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu