Puteti face aceasta reteta ca aperitif cald pentru Craciun sau Revelion, daca doriti sa schimbati cu retetele traditionale. Este o reteta usoara, care se poate pregati inainte si o punem in cuptor 10 minute inainte de a o servi.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 100 g jambon
- 25 g unt
- 4 oua
- 100 g smantana lichida
- sare, piper
- facultativ - tarhon sec
Taiati foarte marunt jambonul, puneti la prajit intr-o cratita mica cu untul.
Cand jambonul s-a colorat, adaugati smantana, lasati sa fiarbe pe foc mijlociu inca 2 minute pana cand se ingroasa.
Asezonati cu sare, piper si tarhon dupa gust.
Puneti o lingura de jambon in fiecare mini-cocota sau ramequin,
apoi un ou in fiecare ramequin
si inca un pic de smantana cu jambon.
Preancalziti cuptorul la 240. Intr-o tava puneti apa, 1 cm de inaltime, puneti la incalzit in cuptor.
Cand cuptorul este cald puneti ouale in cuptor, acoperiti ramequinul cu o foaie de aluminium.
Lasati in cuptor 8 minute, pana cand albusul s-a prins, iar galbenusul este moale. Daca ingredientele sant reci, pentru ca a-ti pregatit totul inainte, lasati 10 minute in cuptor.
Serviti imediat.
4 comentarii:
Hi Cristina,
Vive la France si Bucätäria ei. Super fein si delicat.Compliment
Salutäri Jacob
Buna Cristina, arata f bine, dar daca nu detinem aceste ramequin in ce mai putem face? Multumesc anticipat
Cum fierbem in bain-marie, trebuie sa caut cu ce putem inlocui. De exemplu, aici in Franta exista in comert, unele deserturi sau iaurturi sant ambalate in pahare in sticla, ele sant rezistente la caldura. Am facut anumite deserturi individuale in acest tip de borcanele :ca si Crumble, Fasolea frecata, precum si Clafoutis cu cirese. De asemenea sant si cupe in sticla mai groasa care sant rezistente.
Inainte 1990, in Romania- iaurturile le cumparam in borcanase din sticla.
Daca gasesc altceva iti voi trimite un mesaj.
Cu placere, scuza-ma daca nu am fost de mare ajutor...
Foarte ingenioasa idee.
Trimiteți un comentariu