In privinta timpului de fierbere exista mai multe teorii: 15-20 minute sau 30 minute. Aceasta reteta am facut-o de mai multe ori, deci am incercat diferite timpuri de fierbere . Si din experienta am vazut ca daca carnea o fierb prea mult timp devine fibroasa si isi pierde din gust, iar cand vrem sa o taiam nu reusim prea bine. Deci, am adaptat timpul in functie de ce am vrut ca si textura si gust.
Puteti incerca cele doua tipuri de fierbere. O bucata o fierbeti 15-20 minute si cealalta o lasati timp de 30 minuute, dupa care le degustati, astfel alegeti cum va place.
Cand public o reteta inseamna ca am incercat-o deja, si daca nu este reusita nu o public...
Ingrediente ( pentru 4 persoane):
- 4 fileuri piept de pui
- 80 g branza sarata
- cateva foi de spanac fierte si tocate
- 1/2 ardei rosu
-sare si piper dupa gust
Fileurile de pui le despicati in doua cu un cutit, fara sa strapungeti carnea.
Puneti pe o foie sulfurizata de copt, impaturiti foia si apasati cu un rulou, pentru a egaliza si aplatiza carnea.
Depuneti umplutura: spanacul fiert si tocat, ardeiul rosu in lamele, branza in bucatele, sarati si piperati.
Inveliti umplutura cu carnea.
Puneti carnea in rulou in hartie, trageti hartia de partea libera, pantru ca carnea sa fie in forma de carnat.
Strangeti si rasuciti hartia, astfel carnea capata o forma reguliera.
Puneti intr-o oala apa la fiert.
Pachetul de carne il inveliti intr-o foaie de aluminium, pentru a nu intra apa in contact cu carnea.
Cand apa clocoteste, depuneti rulourile in aola, lasati sa inceapa sa clocoteasca apa din nou, acoperiti oala, puneti pe foc domol. Lasati sa fiarba 15 minute-20 minute, dupa care le retrageti din apa.
Puteti verifica prin introducerea unui ac mare in carne, daca iese caldut, carnea este fiarta.
Fiarta prea mult timp, carnea devine seaca.
Inainte de a servi, inlaturati foile si decupati carnea, prezentati pe farfurie.
Am servit cu piureu si cateva picaturi de otet balzamic redus ca si sos.
3 comentarii:
Ruloul il strang bine, astfel isi pastreaza forma rotunda si mai ales trebuie sa nu patrunda apa. Nu folosesc cascaval, folosesc o branza care are mai mult gust si pun in cantitate mai mica, astfel carnea se fierbe mai repede, nu devine fibroasa.
Trimiteți un comentariu