miercuri, 21 octombrie 2009

Pui basquaise


Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 1 pui taiat in 6 bucati
- 1 kg de rosii
- 700 g ardei rosu
- 3 cepe mari
- 3 catei de usturoi
- 1 pahar de vin alb
- 1 foie de dafin, thym
- sare, piper, ardei iute dupa gust.
Incalziti 4 linguri de ulei intr-o oala, adaugati ceapa taiata, usturoiul tocat si ardeiul rosu taiat in fisii.Lasati sa se prajeasca timp de 5 minute.
Spalati si curatati de coaja rosiile, taiatile in bucati si adaugati la celelalte legume. Lasati sa fiarba 20 minute pe foc domol, sarati si piperati, adaugati aromatele,acoperiti.
Separat incalziti inca 4 linguri de ulei si puneti la prajit bucatile de carne de pui, sarati si piperati. Lasati-le sa se prajeasca pana cand capata o culoare frumoasa.
Adaugati in oala peste legume, carnea prajita si un pahar de vin, acoperiti. Lasati sa fiarba inca 30 minute, dupa care serviti cu orez natur.

2 comentarii:

Miha spunea...

Desi pranzul l-am luat demult mi s-a facut foame din nou!

Foarte buna tre sa fie mancarica ta!

Florena spunea...

Ziua buna,
scuze de offtopic! Te asteapta un "premiu de toamna" pe blogul meu ;)

Numai bine,
Florena!