Orezul pilaf l-am pregatit pentru a acompagnia un pui cu smantana, o reteta regionala. Aceasta reteta am copiat-o dintr-o carte,ea a fost realizata de bunica lui Georges Blanc, un restaurator renumit in Franta.
Ingrediente (pentru 4 - 5 persoane):
- 25 g unt
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa mare tocata
- 1 foie de dafin
- 4 pahare orez
- 8 pahare de apa
- 1 cub de bulion de legume sau de pasare
Incalziti untul si uleiul, prajiti ceapa tocata pana cand devine translucid. Adaugati orezul si prajiti inca 2 minute, dupa care adaugati apa calda, cubul de bulion,foia de dafin. Acoperiti oala si lasati sa fiarba timp de 20 minute? pana cand orezul a absorbit toata apa. Sarati si piperati dupa gust.
Lasati la repaus 5 minute inainte de a servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu