Bibilica in romana si pintade in franceza. Este o pasare cu carne gustoasa. Aceiasi reteta se poate face cu carne de rata, dar in acest caz, timpul de prajire este mai lung. Imi place aceasta reteta pentru ca are un gust sarat- dulce, ca si in bucataria chinezeasca. In locul cognacului pot pune si alt tip de alcool: Calvados sau Porto.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 copane de bibilica sau 1 bibilica decupata
- 1 pahar de cognac (Porto sau Calvados)
- 4 mere de preferinta Golden
- 75 g unt
- sare si piper dupa gust
Preancalziti cuptorul la 210 °C.
Puneti carnea sarata si piperata intr-un plat de gratin, dupa care puneti 25 g unt pe carne si udati cu cognacul.
Prajiti carnea timp de o ora, arozand carnea de 3-4 ori cu sucul rezultat.
Spalati, curatati si taiati in felii groase, merele.
Puneti restul de unt intr-o cratita pe foc domol, lasati sa se prajeasca timp aproximativ 15 minute, pana cand au o culoare aurie pe cele doua fete.
Serviti cald carnea cu merele si un piureu de cartofi.
Un comentariu:
Imi plac retetele tale.Si continutul site-ului.Arata bine designul, curat si usor de urmarit.La poze incearca sa le faci in modul ala cu floricica..ca sa focuseze mai bine.Mie mi-a luat cam 3 luni pana sa am prind..nu stau bine cu pozele.Te asteapta un premiu la mine pe site.
Trimiteți un comentariu