Ingrediente :
- blat pour dobos tort (vezi reteta mai jos)
- ciocolata 100 g
- ciocolata alba 100 g
- smantana lichida dulce 200 g
- 1 lingurita de pudra de gelatina sau 2 foi de gelatina
- migdale pentru decor
- zmeura pentru decor
Topiti ciocolata in bucati cu 100 g smantana in bain- marie.Puneti int-un pahar sa se dilueze 1/2 lingurita de gelatine cu 1 lingura de apa rece timp de 5 minute.
Cand ciocolata s-a topit cu smantana, adaugati gelatina si amestecati bine cu un tell. Lasati sa se raceasca.
Blatul de dobos il decupati, eu am facut 2 forme rotunde de diametru de 20 cm si 6 forme rotunde de 7 cm. Daca aveti o alta forma decupati blatul in interiorul formei cu un cutit. Daca vreti puteti obtine cu aceiasi cantitate de blat mai multe etaje in functie de diametrul pe care il utilizati.
In interiorul cercului, punem un blat, acoperim cu ciocolata topita si lasam 1 ora la rece ca gelatina sa se prinda.
Procedam la fel cu ciocolata alba, smantana si gelatina, le lasam sa se raceasca, punem un blat peste ciocolata existenta in forma rotunda si turnam ciocolata alba.Lasam in refrigerateur 2 ore si apoi scoatem tortul din forma pe o tava, il decoram cu migdalele.
Decoram cu zmeura inante de al servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu