Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
- 500 g fasole rosie
- o conserva mare de rosii decojite
- 1 kg carne de vita tocata
- 2 cepe mari
- 2 catei de usturoi
- 50 cl bulion de vita (1 cubulet Maggi)
- 4 linguri de ulei
- 3 lingurite paprika
- 2 lingurite chimen
- 2 lingurite origan
- 20 picaturi de Tabasco - dupa gust
- ardei iute in pudra - dupa gust
- sare si piper
Cu o seara inante, puneti fasolea sa se inmoiae intr-o cantitate mare de apa.
A doua zi, curatati ceapa si usturoiul, taiatile marunt.
Strecurati fasolea.
Incalziti uleiul intr-o oala mare, prajiti ceapa si usturoiul, apoi adaugati carnea macinata si lasati sa se caleasca timp de 5 minute, amestecand din cand in cand.
Varsati fasolea peste carne, amestecati.
Asezonati cu toate aromatele, sarati si piperati, amestecati.
Lasati sa fiarba 3 minute, dupa care varsati bulionul, reduceti focul.
Adaugati rosiile decojite.
Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba timp 3 ore pe foc domol. Amestecati din cand in cand si daca este necasar adaugati apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu