Ingrediente :
- 6 oua
- 160 g zahar tos
- 110 g faina
- un pic de sare
Preancalziti cuptorul la o temperatura de 200°C.
Utilizati ouale lasate la temperatura camerei. Separati galbenusurile de albusuri.
Intr-o saladiera, bateti cu un tell sau un robot, galbenusuri cu 80 g zahar, pana cand compozitia devine grosa, culoarea devine galben deschis.
Amestecati cu un tel si albusurile, pana cand formeaza picuri de zapada.
Adaugati zaharul, cele 80 g ramase, cate un pic, pana cand compozitia formeaza picuri si devine lucioasa.
Cu o spatula, adaugati in galbenusurile cu zahar 1/4 de albusuri, amestecati incet. Adaugati albusurile de 4 ori.
Faina cu sarea o cerneti sau o amestecati bine cu un tell. Eu prefer sa amestec cu un tel, este mai repede si mai usor, pentru acelasi rezultat - ca faina sa inmagazineze aer si sa nu fie compacta.
Adaugati jumatate de faina+cacao in oua+zahar, amestecati bine si incet, puneti si restul de faina, amestecati.
Ungeti cu unt si presarati faina intr-o forma rotunda, varsati compozitia de blat si bagati in cuptor 40 minute.Dupa ce a copt, scoateti tava, lasati sa se raceasca in forma pe un gratar, apoi il demulati.
Ramane doar sa decupati blatul in forma si sa umpleti cu cremele pe care le doriti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu