O galeta cu Nutella, nu mi-a iesit foarte frumoasa, din cauza aluatului, dar este buna.
- 2 foi de aluat frantuzesc in foetaj
- 150 g de migdale in pudra
- 150 g zahar
- 100 g unt moale
- 4 linguri de Nutella
- 2 oua + 1 albus
- 1 galbenus de ou
Amestecati untul cu zaharul, pana cand compozitia devine omogena , apoi adaugati ouale si albusul,nutella si pudra de migdale.
Puneti un aluat pe o foaie de copt, pe aluat depuneti compozitia in centru.Intindeti compozitia pe aluat, lasand 2-3 cm in exterior fara compozitie.
Amestecati galbenusul cu o lingura de apa si depuneti galbenusul cu o pensula pe aluat, pentru a lipi a doua foaie.
Depuneti a doua foie de aluat, presati pentru a lipi cele doua foi.
Ungeti cu galbenus a doua foaie apoi cu un cutit faceti crestaturi, pentru a face un motif.
Puneti la rece timp de 15-30 minute, intre timp preancalziti cuptorul la 210°C.
Puneti prajitura in cuptor timp de 30 - 35 minute, serviti calduta (este mai buna).
Un comentariu:
Migdale... m-ai cucerit pe vecie! Glumesc, dar da, este delicioasa aceasta varianta si va trebui sa o incerc si eu. Mai greu va fi sa ma multumesc cu o bucatica!
Trimiteți un comentariu