Un plat de legume foarte simplu de pregatit, il puteti acompagnia cu tot felul de carne.Aici am pregatit cu carne de pui cu smantana si tarhon (estragon).
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 kg de morcovi
- 4 cepe micute
- 2 cuisoare
- 30 g unt
- 1 catel de usturoi intrg
- 1 foie de dafin
- 1 cub de bulion de carne de pasare
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri de smantana lichida
Cuaratati , spalati si taiati in rondele morcovii.Cuaratati ceapa, taiati in patru.
Intr-o oala topiti untul, adaugati morcovii, ceapa, dafinul, catelul de usturoi, 1 paharel de apa, 1 cub de bulion de pasare. Lasati sa fiarba pe foc domol timp de 1 ora. Acoperiti.
La sfarsit, scoateti foia de dafin, adugati doua linguri de smantana si lasati sa fiarba inca un pic fara sa acoperiti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu