Astazi, am incercat pentru a doua oara sa fac o tarta de smochine, cu o diferenta, dupa ce am scos-o din cuptor, pe fiecare smochina am pus un pic de miere amestecata cu suc de lamaie.
Alta diferenta, aluatul de tarta l-am cumparat gata facut, pentru ca eram grabita.
Ingrediente pentru o tarta de 28 cm diametru :
- 1 foie de tarta
- 100 g zahar
- 100 g unt moale
- 100 g poudra de migdale
- 2 linguri de smantana dulce
- 1 ou
- 6 smochine violete
- 2 linguri de miere de albine
- 1/2 sucul unei lamai
- 1 pic de unt pentru forma
Ungeti forma cu untul topit, puneti aluatul in forma si taiati ceea ce depaseste, gauriti fundul aluatului cu o furculita, pentru a nu se umfla cand se coace. Puneti la rece.
Preaincalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati intr-un vas, zaharul, untul moale, pudra de migdale, smantana si oul cu o lingura de lemn, pana cand compozitia devine omogena.
Spalati smochinele, taiati cozile si apoi in patru.
Scoateti aluatul din frigider, puneti compozitia cu pudra de migale peste aluat si apoi sferturile de smochine.
Puneti in cuptor timp de 40 minute.
Daca suprafata se coloreaza prea mult puneti dupa 30 minute o foaie de alumium.
Intre timp, incalziti pe foc domol cele 2 linguri de miere cu zeama de lamaie.
Cand scoateti tarta din cuptor, puneti cu o lingurita pe fiecare sfert de smochina un pic de miere, pentru ca smochinele nu sant foarte dulci cand sant proaspete.
Demulati si serviti cand tarta este calduta sau rece.
Un comentariu:
rafinata si dulce, e perfecta pt o cina de fite.
Trimiteți un comentariu