Ingrediente ( pentru 1 litru de lapte):
- 60 g unt
- 70 g faina T45 sau faina fluida care evita formarea gogoloaselor
- 1 litru de lapte
Pen tru a nu face cocoloase este important ca untul+faina-calde si laptele rece sau untul+faina-rece si laptele cald.
Puneti laptele le incalzit, dupa ce a dat in clocot, lasati-l sa se raceasca.
Pen tru a nu face cocoloase este important ca untul+faina-calde si laptele rece sau untul+faina-rece si laptele cald.
Puneti laptele le incalzit, dupa ce a dat in clocot, lasati-l sa se raceasca.
Acum urmeaza metoda Bernard Loiseau - Nu este nevoie ca untul si faina sa se prajeasca impreuna, il retragem de pe foc,cand formeaza un aluat omogen, lasand sa se raceasca si ajutand un filet de lapte cald, apoi amestecati bine cu telul. Cand amestecul este omogen, adaugati un pic de lapte continuand sa amestecati, principiul consista in faptul ca nu trebuie sa varsam laptele dintr-o data, astfel evitam formarea de cocoloase.
Am adoptat aceasta metoda, pentru ca nu este sanatos sa ardem untul si faina.
In functie de consistenta pe care o doriti, puteti pune intre 30-80 g faina pentru 1 litru de lapte, dar pastrati proportiile cu untul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu