joi, 16 aprilie 2009

Rosii umplute


Ingrediente :

- 4 rosii mari

-1 ceapa

-1 catel de usturoi

-200 g carne tocata (porc si vaca)

-40 g parmezan

-30 g pezmet

-1 ou

-cateva foi de busuioc

-2 linguri de ulei

-sare, piper.

Preancalziti cuptorul thermostat 6 sau 180°. 

Se taie capacul rosiilor si se scobeste pulpa cu o lingurita, avand grija sa nu se strapunga coaja. Sarati interiorul rosiilor si intoarcetile intr-o farfurie.

Puneti ceapa si usturoiul curatat si taiat marunt intr-o cratita cu ulei cald. Dupa ce ceapa devine transparenta, adaugati carnea si pulpa rosiilor, sarati si piperati dupa gust, lasati sa se prajeasca timp de 10 minute.

Intr-un castron amestecati carnea, pezmetul, parmezanul si oul. Adaugati busuiocul taiat marunt.

Umpleti rosiile de umplutura astfel realizata si puneti-le in cuptor timp de 40 minute, intr-un plat uns cu un pic de ulei.


Niciun comentariu: