Ingrediente :
- 4 rosii mari
-1 ceapa
-1 catel de usturoi
-200 g carne tocata (porc si vaca)
-40 g parmezan
-30 g pezmet
-1 ou
-cateva foi de busuioc
-2 linguri de ulei
-sare, piper.
Preancalziti cuptorul thermostat 6 sau 180°.
Se taie capacul rosiilor si se scobeste pulpa cu o lingurita, avand grija sa nu se strapunga coaja. Sarati interiorul rosiilor si intoarcetile intr-o farfurie.
Puneti ceapa si usturoiul curatat si taiat marunt intr-o cratita cu ulei cald. Dupa ce ceapa devine transparenta, adaugati carnea si pulpa rosiilor, sarati si piperati dupa gust, lasati sa se prajeasca timp de 10 minute.
Intr-un castron amestecati carnea, pezmetul, parmezanul si oul. Adaugati busuiocul taiat marunt.
Umpleti rosiile de umplutura astfel realizata si puneti-le in cuptor timp de 40 minute, intr-un plat uns cu un pic de ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu