vineri, 17 aprilie 2009

Couscous roial

Ingrediente pentru 8 persoane :

-800 g carne de oaie ( in bucati )

-8 carnati

-8 bucati de carne de pui

-1 ceapa mare

-4 rosii

-3 gulii

-3 morcovi

-2 dovlecei

-1vanata

-1 1/2 conserva de rosii

-1 conserva de pasta de rosii

-1 conserva de naut

- 1 lingura de sare

-2 lingurite de boia

-1lingurita de scortisoara

- piper

-ulei de masline

-500 g de couscous mijlociu

-1 lingura Harissa sau un ardei iute

Prajiti  carnea de oie si de pui intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce carnea s-a colorat, o puneti pe o farfurie.

Prajiti ceapa taiata marunt si apoi adaugati legumele taiate in bucati ( dovlecei ii puneti mai tarziu ), sa se prajeasca timp de 10 minute.Acoperiti cu apa, depasind de 5 cm nivelul legumelor.

Adaugati pasta de rosii, rosiile curatate de piele, nautul, sarea, piperul, ardeiul iute si scortisoara.

Lasati sa fiarba timp de 30 minute.

Dupa 30 minute, adaugati carnea de oaie si de pui, precum si dovleceii si lasati sa fiarba inca 45 minute.

Pentru couscous, incalziti 1/2 apa cu un pic de sare si o lingura de ulei. Dupa ce clocoteste, retrageti apa de pe foc si adaugati couscousul in ploaie, amestecati un pivc si lasati sa absoarbe apa timp de 5 minute, dupa care cu o furculita desprindeti grauntele de couscous, nu trebuie sa fie lipite intre ele.

Prajiti carnati intr-o cratita separat.

Prezentati carnea pe un platou, legumele cu zeama intr-un castron si couscousul separat.

Pofta buna !


Niciun comentariu: