Inca o reteta simpla - restul veti vedea daca o incercati... Am gasit aceasta reteta in cartea unui sef - François Gagnaire - Du mot à la bouche ! - Balade culinaire en terre d' Auvergne.
Ingrediente :
- 800 g cartofi special gratin, deci nesfaramiciosi
- 200 g ceapa
- 200 g bulbe de fenicul
- un pic de cimbru
- o foaie de dafin
- 600 ml bulion de pui sau 600 ml apa + 1 cub concentrat de pui
- 20 g unt
- 2 linguri de ulei
- un pic de sare si un varf de zahar
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Curatati si spalati ceapa, tocati marunt si puneti la topit untul cu uleiul, apoi caliti pe foc domol ceapa , sarati si adaugati un varf de zahar.
Curatati si spalati fenicul, tocati marunt si puneti peste ceapa. Luati de pe foc cand ceapa este transparenta.
Curatati si spalati cartofii, taiati in felii subtiri de 3-4 mm. Puneti la incalzit bulionul de pui cu foaia de dafin si cimbrul , apoi lasati 2-3 minute cartofii la fiert.
Intr-un vas de gratin, puneti un strat de ceapa si fenicul, altul de cartofi, inca un strat de ceapa si fenicul, terminati cu cartofii.
Varsati peste cartofi, bulionul de pui si puneti in cuptor timp de 45 minute.
6 comentarii:
FFF interesant! Ai un premiu la mine pe blog!
Gandul meu curat si urarile de bine sunt... primavara ce vine draga mea azi pentru tine.
Minunat , ai un bloog foarte frumos ,ma bucur sa-l vizionez adresa mea
http://vioricaedelstein.blogspot.co.il/ Te felicit si-ti multumesc
mmm ce opera de arta si inca placere gastronomica... sicner as da toti banii castigati la analiza sportiva pentru o sotie care sa poata gati asemenea delicii doar pentru mine)
delicios
Amuzant !!!
Trimiteți un comentariu