Ingrediente :
- ardei grasi
- varza (15 g sare pentru 1 kg de varza taiata fidea)
Pentru 1 l. de lichid :
- 800 ml apa
- 200 ml otet de vin alb
- 15 g sare
- 15 g zahar
- 1 lingura de 5 condimente amestecate in proportii egale : piper alb, piper negru, piper gris, piment iute, baie rose
Varza se curata de primele foi, se taie in patru si apoi in fidea.
Sarati varza, pentru 1 kg de varza - 15 g sare. Amestecati bine si lasati 2-3 ore, pentru a lasa zeama. Scurgeti de zeama.
Spalati si taiati capacul, taiati ardeiul in 6 fasii, curatati semintele.
Intr-un bocal sterilizat puneti un strat de varza, 6 fasii de ardei, continuati pana cand umpleti borcanul.
Se prepara lichidul, se pune la fiert apa si otetul, cu condimentele, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se toarna peste legume in bocal.
Borcanul se leaga imediat cu celofan sau cu capacul sau metalic.
Se pastreaza la rece si intuneric.
Un comentariu:
Un contorno molto buono !
Trimiteți un comentariu