Am facut deja anul trecut , nugets de pui cu fulgi de porumb si alune, apoi am incercat o conopida pane cu fulgi de porumb, dar de ce nu si chiftele de carne de vita ?
Am refacut postarea, dar comentariile nu le-am putut salva...
A rezultat o crusta crocanta si aurie... dar voi reveni la esential, reteta...
Ingrediente pentru 4 chiftele :
- 400 g carne de vita macinata
- 1 ceapa mare taiata marunt
- 2 catei de usturoi taiati marunt
- 2 linguri de sos de rosii concentrat
- 3 lingurite de mustar de Dijon
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 2 linguri de civet sau ciboulette sau arpagic
- 1 ou batut
- sare si piper dupa gust
- o ceasca de fulgi de porumb
- 1 lingura de apa
Amestecati carnea cu toate ingredientele. Impartiti compozitia in patru , udati-va pe maini si formati chittele aplatite. Puneti intr-o tava chiftelele, pe o foie de copt.
Puneti la rece minimum 30 minute.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Si acum micul meu secret : macinati fulgii de porumb cu o lingura de apa.
Depuneti pe fiecare chiftea, fulgii de porumb macinati, astfel ca sa aiba un anumit volum.
Puneti in cuptor timp de 25-30 minute.
2 comentarii:
uite de asta-mi place sa intru pe aici!numai idei minunate!promit ca am sa incerc si eu...
Geta, multumesc pentru compliment.
Iti doresc un sfarsit de saptamana placut.
Trimiteți un comentariu