joi, 15 iulie 2010

Stevia in pliculete de zahar in pudra, dar in ce procentaj ?

Un articol aparut in http://boiremanger.canalblog.com/archives/2010/07/09/18531490.html, daca santeti curiosi, puteti sa-l cititi...Atentie cand cumparati zahar in pudra dozate in pliculete,  cum are un gust care nu place consumatorului au adaugat si altele...deci priviti bine compozitia produsului, scris pe eticheta...
Am primit un comentariu si voi explica un pic, de ce am scris acest articol ...
Acest produs fabricat, care se spune ca este natural se numeste "Pure Via" si il vad tot timpul in reclama la TV.

vdaiana spunea...
Nu stiu fraceza doar putin, asa ca n-am putut sa citesc articolul de la link. Dar din cate stiu stevia este folosita ca indulcitor natural.
15 iulie 2010, 22:14

Cristina P spunea...
Citez"Et là, surprise : il n'y a que 1.35% d'extrait de Stévia !!! Les 98,65% restants sont composés d'érythritol, de cellulose et d'arômes naturels."
Am citat articolul in care spune ca numai 1.35% este stevia rafinata, restul este compus din erythritom, celuloza si arome naturele. O substanta, celuloza extrasa din bumbac, se utilizeaza inca in industria alimentara E460, cu toate ca este recunoscut ca este cancerigen.
Problema este ca vrand sa consumam stevia (pentru ca nu este calorica),dar in acelasi timp consumam alte produse pe care nu le cunoastem bine si in plus costa foarte scump...
As putea traduce articolul, dar nu vreau sa se considere ca ma folosesc de munca altora. Iar sursa, autorul blogului, nu este un scientific, deci nu am proba ca este 100% exact, ceea ce spune.

15 iulie 2010, 23:15
 
Intr-adevar, majoritatea credem ca este un indulcitor natural, dar cand nici macar 2% din produsul final, nu este aceasta planta naturala, ce putem spune despre acest indulcitor care se spune ca este natural ? Am cumparat stevia, dar in pastile, dar nu imi place gustul, indulceste dar are un gust prea pronuntat de "lemn dulce sau reglisse". De aceea, pun foarte putina stevia si adauga alte substante pentru a masca acest gust neplacut...pentru mine.

2 comentarii:

vdaiana spunea...

Nu stiu fraceza doar putin, asa ca n-am putut sa citesc articolul de la link. Dar din cate stiu stevia este folosita ca indulcitor natural.

carnetul de retete spunea...

Citez"Et là, surprise : il n'y a que 1.35% d'extrait de Stévia !!! Les 98,65% restants sont composés d'érythritol, de cellulose et d'arômes naturels."
Am citat articolul in care spune ca numai 1.35% este stevia rafinata, restul este compus din erythritom, celuloza si arome naturele. O substanta, celuloza extrasa din bumbac, se utilizeaza inca in industria alimentara E460, cu toate ca este recunoscut ca este cancerigen.
Problema este ca vrand sa consumam stevia (pentru ca nu este calorica), consumam alte produse pe care nu le cunoastem bine si in plus costa foarte scump...
As putea traduce articolul, dar nu vreau sa se considere ca ma folosesc de munca altora. Iar sursa, autorul blogului, nu este un scientific, deci nu am proba ca este 100% exact, ceea ce spune.