marți, 6 iulie 2010

Carne de vita cu morcovi si coriandru

Ingrediente (pentru 4 persoane):

- 800 g carne de vita macra taiata in cuburi

- 40 cl ulei

- 600 g morcovi curatati si taiati 

- 1 ceapa mijlocie taiata marunt

- 2 linguri de faina

- 200 ml vin rosu

- 1 catel de usturoi taiat marunt

- 2 foi de dafin, thym

- sare si piper dupa gust

-10 graunte de coriandru intregi sau un pudra

Prajiti carnea pe toate fetele intr-o oala cu ulei.

Adaugati morcovii si ceapa, lasati sa se caleasca timp de cateva minute, dupa care varsati vinul, acoperiti cu apa.

Asezonati cu sare, piper, aromatele in pudra, usturoiul, dafinul, thymul. Lasati sa fiarba pe foc domol timp de 3 ore, pana carnea devine foarte moale. Amestecati din cand in cand, adaugati un pic de apa daca este necesar si acoperiti.

O jumatate de ora, inainte de a termina fierberea carnii, adaugati morcovii si lasati totul sa fiarba pe un foc normal.

Serviti cu bulgur, paste fainoase ...




Niciun comentariu: