Aceasta reteta poate fi realizata si cu alta branza care se poate rade. Mimolette este o branza olandeza care are o culoare portocalie, culoare data de un colorant si are un gust destul de pronuntat si specific.
Ingrediente (pentru 6 persoane) :
- 150 g branza rasa
- 240 g faina
- 1 pliculet de praf de copt ( 15 g )
- 100 g unt
- 20 cl (2 pahare) lapte
Preancalziti cuptorul termostat 7 sau 210°C.
Amestecati faina si praful de copt, adaugati untul topit continuand sa amestecati. Adaugati laptele si 2/3 din cantitatea de branza si amestecati pana cand aluatul devine moale.
Cu o lingura umpleti formele de muffins, unse in prealabil cu unt. Presarati la suprafata restul de branza rasa si puneti in cuptor intre 15 - 20 minute la copt.
Scoateti biscuitii din forme si lasati-le sa se raceasca pe un gratar. Serviti biscuitii calduti sau reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu