marți, 16 aprilie 2013

Piure de fasole


Aceasta varietate de fasole cu boabe foarte mari, am gatit-o deja verde, dar niciodata uscata. In piure, poate sa fie o mancare de post.



Ingrediente  :

- 250 g fasole boabe
- condimente dupa gust : chimen, curcuma, boia de ardei
- sare dupa gust
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- ciboulette

Spalati boabele de fasole si acoperiti cu apa. Lasati toata noaptea in apa.
Aceste boabe de fasole sant foarte mari si au o pielita groasa, deci a doua zi am inlaturat pielita.


Puneti la fiert timp de o ora, amestecati din cand in cand.
Strecurati, rezervati apa de fierbere. Boabele fierte le mixam si le asezonam cu condimentele, sarea, ustoiul curatat si presat. Adaugati apa de fierbere pentru a obtine un piureu cu consistenta pe care o doriti.
Puteti servi cu ciboulette tocat si bacon sec framantit.

Niciun comentariu: