Acum cateva zile am gasit cu revista "Santé magazine" - un ghid mic in care sant enumerate toate categoriile de aditivi alimentari. Voi incerca sa fiu cat mai exacta, dar unele greseli de traducere sau exprimare pot sa se iveasca.
Incep aceasta rubrica, pe care o voi completa in fiecare zi, pe masura ce traduc si scriu.
Scrisi in rosu vor fii aditivi cu riscuri cunoscute. Precizez ca acesti coloranti sant utilizati in produsele alimentare consumate in Franta si de asemenea in tarile Comunitatii europeene
Principalele categorii de aditivi :
- E 100 - coloranti
- E 200 - conservatori
- E 300 - antioxidanti
- E 400 - agenti de textura
- E 500 - acidifianti
- E 600 - aromele
- E 900 - agentii de acoperire
- aditivi gazosi
- indulcitori
Dupa Dr. Laurent Chevalier - medic nutritionist - principiul de baza este de a cumpara produsele care au mai putin de 3 aditivi, ceea ce va incita producatorii de a reduce utilizarea lor in produsele alimentare. Aceasta este o metoda simpla, individuala si colectiva pentru a ameliora aceasta situatie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu