luni, 3 ianuarie 2011

Chiftele, fasole verde cu bacon si sos de ceapa - Steack hachée, fagots d'haricots au bacon et compotée d'oignons


Reteta simpla, pe care am facut-o acum cateva luni, dar nu am postat-o. Cum am facut-o acum catva timp, o voi povesti, pentru ca nu imi aduc aminte de cantitatile exacte.

De ce aveti nevoie :

- carne tocata de vaca si porc

- pesmet

- ceapa tocata

- rosii in conserva

- fasole verde fiarta

- bacon taiat in fasii subtiri

- sare, piper, zahar, ardei iute

Carnea tocata o amestecati cu ceapa si pezmetul, asezonati cu sare si piper.

Fasolea verde fiarta o inveliti cu o fasie de bacon.

Puneti totul intr-o tava unsa cu ulei timp de 20 minute inttr-un cuptor cald, aproximativ 180°C.


Ceapa multa si tocata o puneti la prajit intr-o cratita cu ulei incins. Lasati sa devina transparenta, apoi adaugati rosiile in conserva taiate marunt. Lasati sa fiarba pe foc domol timp de 25-30 minute, asezonati cu sare, piper, zahar si ardei iute.


Dupa ce toate sant terminate, puneti-le in farfurii, decorati farfuria cu verdeturi si pofta buna ....

Niciun comentariu: