duminică, 19 decembrie 2010

Moules marinières - Scoici mariniere


Ingrediente pentru 4 persoane :

- 25 g unt

- 2 echalotes sau 1 ceapa tocate marunt

- 2 catei de usturoi tocati marunt

- 20 cl de vin alb sec

- 1 lingura de patrunjel tocat marunt

- 2 kg de scoici intregi

Spalati si curatati scoicile cu o periuta.

Puneti untul intr-o oala mare, apoi ceapa tocata si usturoiul tocat, lasati sa se prajeasca timp de 5 minute.

Adaugati patrunjelul si vinul alb.

Cand incepe sa fiarba, varsati scoicile, acoperiti oala si lasati sa fiarba 5 minute fara sa amestecati.

Recuperati scoicile si pastratile la cald, filtrati lichidul si lasati sa fiarba pana cand se reduce.

Sosul astel rezultat il varsati peste scoici.

Serviti scoicile cu cartofi pai prajiti.

Niciun comentariu: