Autor : Cristina P
Ingrediente 18 bucati tartelette sau muffins :
- 250 g migdale in pudra
- 250 g zahar brun
- 150 g faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 200 g unt topit
- 4 oua
- 300 g smochine uscate
- optional pentru decor : cateva bucati de fistic sau migdale maruntite
Preancalziti cuptorul 180°C.
Amestecati intr-un saladier, faina cu praful de copt, migdalele in pudra si zaharul. Adaugati untul topit, amestecati si puneti si cele 4 oua intregi. Amestecati totul pana la omogenizare.
Taiati fiecare smochina in 6 bucatele.
Daca formele nu sant in silicon, ungeti fiecare forma cu unt topit.
Puneti in fiecare forma 4 bucatele de smochine si pe deaupra o lingura din compozitia de mai sus, presarati fisticul maruntit si depuneti in cuptor 20-25 minute, pana cand prajiturile capata culoare.
Incercati cu o scobitoare, infingeti in prajitura, daca scobitoarea iese uscata, prajitura este coapta in interior.
Pentru formele de tartelette, cum nu sant inalte, timpul de coacere a fost de 20 minute, iar pentru formele de mufins - 25 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu