Aceasta tarta, am facut-o cu mancarea de ratatouille care mi-a ramas de ieri.
Voi da cantitatile pentru o tarta, dar eu am facut mini tarte de ratatouille.
Ingrediente pentru o tarta, 400 g de aluat sau 8 tartelette :
Ingrediente pentru o tarta, 400 g de aluat sau 8 tartelette :
- 250 g faina
- 125 g unt
- 1/2 lingurita de sare
- 2 linguri de apa rece
- 1 ou
Ingredinte pentru umplutura:
- 3 oua
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de mustar
- sare si piper
Cerneti faina si sarea intr-un bol mare, adaugati untul rece taiat in bucatele si amestecati foarte repede cu varful degetelor, pana cand untul s-a integrat. Adaugati oul si apa rece, amestecati pana cand aluatul devine suplu si omogen.
Aceasta operatie nu trebuie sa depaseasca 5-7 minute.
Daca aluatul este prea mult framantat, dupa coacere va deveni dur si sec.
Puneti alautul aplatit intr-un plastic alimentar, in frigider minimum 30 minute.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti formele cu unt si presarati cu faina.
Intindeti aluatul pe o suprafata plata presarata cu faina.Puneti foia de aluat pe forme, lasati aluatul sa coboare in forme si apoi treceti facaletul peste aluat pentru al taia.
In forma mare de tarta, faceti cateva gauri in aluat cu furculita, ca la copt aluatul sa nu se umfle in forma. Peste aluat puneti o foie de copt si boabe de fasole si coaceti aluatul fara umplutura, operatia se numeste la alb. Lasati timp de 15-20 minute in cuptor pana prinde culoare.
Pe aluat puneti o lingura de mustar, intindeti pe toata suprafata aluatului, apoi puneti compozitia oua-ratatouille.
Puneti in cuptor timp de 35 minute pentru o tarta sau 20 minute pentru mini tarte. Serviti tartele calde...
2 comentarii:
O tarta sarata te salveaza de multe ori.E buna si calda si rece.Imi place!
Gustoasa(sint sigura ca asa e!) si frumos colorata,yummyyy!Weekend placut!
Trimiteți un comentariu