Autor : Cristina P
La version de cette recette, en français, vous la trouvez içi.
Inca o reteta simpla, pe care puteti sa o prezentati intr-un cerc cu mamaliga si linte sos mustar sau altfel, fiecare dupa propria sa imaginatie.
Daca nu aveti un cerc metalic, nici o problema, o cutie de conserva metalica, spalata si taiata de ambele parti, este o solutie simpla si economica.
De altfel, reteta este compusa din ingrediente ieftine, dar gatite si prezentate diferit, dau altceva in farfurie...
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 400 g ficat de vita
- 1/2 lapte
- 2 linguri de ulei
- 2 cepe
- jumatate de pahar de otet de Xérès (daca nu puteti inlocui cu un pahar de vin rosu)
- un sfert de litru de apa
- 1 lingurita de zahar
- un pic de piper
- 4 linguri de smantana lichida
- 1 ardei rosu pentru decor
Puneti ficatul in lapte, lasati timp de o jumatate de ora.
Curatati si taiati in fasii ceapa, puneti intr-o tigaie cu ulmeiul incins. Lasati ceapa la prajit,dupa care adaugati ficatul taiat in fasii subtiri.
Lasati sa se prajeasca impreuna inca 5 minute, dupa care varsati otetul, apa,zaharul pentru a reduce aciditatea otetului si asezonati cu piper.
Lasati pe foc domol inca 15-20 minute pana cand lichidul s-a redus, apoi adaugati smantana lichida, amestecati si serviti.
Ardeiul rosu il spalati, curatati si taiati in fasii inguste pentru decor.
2 comentarii:
Trebuie sa fie tare bunut la gust! O zi frumoasa
Ti-am oferit un premiu. Te asteapa la mine pe blog.
Imi plac foarte mult toate retetele tale!
Trimiteți un comentariu