Am luat trei retete apropiate si am facut una, oare pot sa spun ca am inventat-o ? Dar daca exista deja aceasta reteta, am vazut-o undeva si o scriu crezand ca eu am inventat-o ? Sau exista deja, dar nu am vazut-o, deci cred ca am inventat-o ?
Cate intrebari si cate raspunsuri pot sa dau ?
Toata lumea spune pe net, nu trebuie sa copiem, trebuie sa scriem sursele, dar cati fac in final ? In tot cazul, prea putini... Cred ca voi face la fel, voi face ca si majoritatea, pentru ca nu vreau sa fac parte din minoritate...
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 kg de brocoli sau 2 bucati intregi de brocoli
- 50 g unt
- 2 liguri faina
- 6 linguri smantana
- 0.25 l de lapte
- 100 g branza rasa pentru gratin (ementhal, cascaval...)
- 200 g sunca taiata in bucatele marunte
- sare si piper dupa gust
Spaleti varza, taiati buchetelele, puneti la fiert in apa fiarte sarata. Dupa ce s-a fiert, puneti la scurs, pentru a avea cat mai putina apa in gratin ( sau puneti la prajit intr-o cratita cu o lingura de ulei).
Faceti sosul bechamel - puneti untul la topit intr-o cratita, adugati faina, amestecati. Lasati sa fiarba 1 minut, apoi turnati laptele rece, amestecati si lasati sa fiarba inca 10 minute pe foc domol.
Pentru a nu face cocoloase - sosul, puneti peste amestecul unt+faina cald - laptele rece.
In afara focului adaugati smantana si 50 g de branza rasa.Amestecati, sarati si piperati dupa gust.
Puneti intr-un vas de gratin, brocoli, sunca, bechamelul si pe deasupra presarati branza rasa.
Bagati in cuptorul preancalzit la 200 °C, timp de 15 minute.
Serviti imediat.
3 comentarii:
Foarte apetisant! Cred ca am sa incerc si eu, dar fara sunca (n-am voie sa combin grupele de proteine!).Felicitari!
Hello, Ciocolata si zahar!
Am aflat de la Silvia de blogul tau, am venit sa-ti fac o vizita....nu am apucat sa vad decat doua retete, si mi-au placut mult! Iar pozele sunt superbe!Felicitari!
Ador combinatia ! Multumim e reteta!
Trimiteți un comentariu