Ingrediente (pentru 8-10 persoane):
-125 g ghimbir confit ( gingembre)
-150 g ciocolata neagra (cacao 64% - prefer)
-175 g faina
-175 g zahar
- 125 g unt si un pic pentru forma
-4 oua
-1 pachetel de praf de copt
- 1 lingurita de 4 condimente in praf : cuisoare, scortisoara, ghimbir, nucsoara.
Taiati ghimbirul in bucatele de 1/2 cm si amestecati cu o lingura de faina.
Topiti ciocolata maruntita in bain-marie.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Intr-un saladier mare, puneti ouale si zaharul, amestecatile cu un tell pana cand compozitia se albeste si devine spumoasa. Adaugati untul moale, apoi ciocolata, amestecati, adaugati cate un pic faina, condimentele praf si praful de copt. Amestecati bine pana se omogenizeaza. Adaugati bucatelele de ghimbir, amestecand repede.
Varsati in forma de chec si lasati sa se coaca timp de 1 ora aproximativ. Incercati cu o scobitoare sau cu varful unui cutit, trebuie sa iasa uscat.
Eu am pus in forme de muffins, ca de obicei, prefer portiile individuale...Timpul de coacere este diferit intre 35-40 minute.
Lasati in forma sa se raceasca timp de 10 minute si apoi demulati.
Degustati rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu