marți, 20 octombrie 2009

Fasole frecata

Ieri, am facut o iahnie de fasole si cum mi-a ramas un pic, am calit un pic de ceapa cu sos de rosii si iata o mica gustare. Stefan, a mancat pentru prima data, dar i-a placut, mai ales ceapa prajita care acopera fosolea, ii da un gust bun. Si mie imi place acest fel cand este multa ceapa.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 20 linguri de fasole boabe fiarta
- 1 ceapa mare
- 4 linguri de ulei
- 2 lingurite de sos concentrat de rosii
- sare, piper dupa gust

Puneti fasolea fiarta intr-un mixer, o transformati in piureu, asezonati cu sare si piper dupa gust.
Curatati ceapa si tocati marunt in fisii. Uleiul il incalziti intr-o cratita pe foc domol si adaugati ceapa, pana cand devine translucida, adaugati sosul de rosii concentrat, amestecati si mai lasati pe foc 1 minut.
Puneti in pahare sau intr-un castron,piureul de fasole si apoi ceapa prajita. Serviti rece.

Un comentariu:

gaby's blog spunea...

mmm, absolut delicioasa! chiar ma gandeam zilele trecute la fasole iar azi nu stiam ce sa gatesc. Acum stiu ce!

Trimiteți un comentariu

Multumesc tuturor celor care au postat un comentariu.