miercuri, 27 octombrie 2010

Omleta Parmentier

O reteta extrasa din colectia mea de reviste "Les Doigts d'Or - Cuisine" - o reteta simpla, testata si degustata de mica mea familie....o reteta ieftina, in care putem utiliza un rest de cartofi fierti.


Ingrediente pentru 3 persoane :

- 200 g cartofi fierti, reci si nesfaramiciosi

- 50 g unt

- 2 linguri de ulei

- 8 oua

- sare si piper dupa gust.

Curatati cartofii si taiati in cubulete.

Puneti o lingura de ulei cu 30 de unt intr-o cratita, cand untul este topit, adaugati cartofii. Prajitii de toate partile pe foc rapid, asezonati cu sare.

Puneti cartofii intr-un vas, curatati cratita, puneti la incalzit restul de unt si ulei, cand este fierbinte, rasturnati ouale batute si asezonate.

 Lasati ca omleta sa se prinda amestecand usor cu o furculita.

Cand omleta are bordul uscat, iar in centru este inca umeda, puneti cartofii pe o jumatate de omleta.


 Impaturiti in doua omleta si puneti pe un platou.

2 comentarii:

fuat gencal spunea...

Hayırlı günler, çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılarımla.

Chef Chilly spunea...

Arata foarte bine!

Trimiteți un comentariu

Multumesc tuturor celor care au postat un comentariu.