luni, 12 aprilie 2010

Cotlet de porc à la bruxelloise - cu sos de ceapa si bere

M-am inspirat din revista "Les Doigts d'Or" Editions Atlas, dar nu am respectat intocmai cantitatile...


Ingrediente (pentru 4 persoane):

- 4 cotlete de porc

- 2 linguri de faina

- 3 linguri de ulei

- 4 cepe

- 150 ml bere

- 50 ml apa

- sare si piper

Cotletele de porc le sarati, piperati si le treceti prin faina.

Incalziti uleiul intr-o cratita antiadeziva, depuneti cotletele, prajiti 3 minute pe fiecare parte.

Dupa care, adaugati ceapa curatata si tocata fin, lasati sa se prajeasca impreuna cu carnea pe foc domol inca 5 minute.

Varsati berea si apa, acoperiti si lasati pe foc domol inca 15 minute.

Daca contine prea mult lichid, lasati sa fiarba inca 2-3 minute fara capac, dupa care asezonati daca este necesar cu sare si piper.

Serviti cald, de exemplu cu un piure de varza de Bruxelles si cartofi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

cuvantul de la ingriente -150 ml biere se scrie bere sa nu mai gresesti data viitoare si mancarea super buna

Cristina P spunea...

Ai dreptate, voi corecta. Dar vei gasi si alte greseli pentru ca nu am ocazia sa vorbesc romaneste si ma servesc mult de dictionar.
Multumesc

Trimiteți un comentariu

Multumesc tuturor celor care au postat un comentariu.